21 Şubat 2016 Pazar

Pazar 6’lısı: Keşke Daha Fazla Kişi Okusa Dediğim 6 Kitap


Herkese merhabalar,

İlk kez aynı gün içinde iki yazı yazıyorum sanırım ^^ Ama madem artık blogumda farklı yazılar yazacağımla ilgili kararımı sizlerle paylaştım, sevgili Esseve Rin’in Ekim ayından beri organize ettiği, severek takip ettiğim Pazar 6’lısı etkinliğine katılmak istedim:


Bugünün teması “Keşke Daha Fazla Kişi Okusa Dediğimiz 6 Kitap”.

Daha fazla kişinin okumasına mutlu olacağım kitapları kendimce sıralamaya çalıştım.

1. Harry Potter Serisi - J. K. Rowling

Daha önce yaptığım Harry Potter ve Snitch nail art çalışmalarım Harry Potter’ı ne kadar sevdiğimi kanıtlar nitelikte diye düşünüyorum. Arkadaşlarımla sohbet ederken olur da Harry Potter’dan bahsedersem (ki genelde bir bağlantı bulup ederim ^^), okumamış ya da en azından izlememiş olurlarsa cidden üzülüyorum ^^ Okuyun, okutturun.


2. William Shakespeare oyunları

Hangisi olduğu çok önemli değil. En en en sevdiğim yazar olan Shakespeare’in herhangi bir kitabını bile okumadıysanız bence çok şey kaçırıyorsunuz. Shakespeare ile ilgili ayrıca bir yazı yazmayı düşünebilirim ileride ama şimdilik önerebileceğim oyunları Romeo ve Juliet, Hamlet, Othello, Bir Yaz Gecesi Rüyası ve 12. Gece olur. Ben İngilizce olarak okumayı tercih ediyorum ama İş Bankası Kültür Yayınları’nın Hasan Ali Yücel Klasikler Serisinin çeviri ve baskıları oldukça iyi.

3. Çiçek Senfonisi - Ödemir Asaf

Özdemir Asaf en sevdiğim şair. Yapı Kredi Yayınları’nın çıkardığı Çiçek Senfonisi isimli kitabı şairin ayrı ayrı çıkan şiir kitaplarını bir araya getirmiş. Oturup roman okur gibi şiir okumuyorum tabi ki. Ama zaman zaman kitaplığımdan çıkarıp, rastgele açıp bir şiir okuyorum. Kısacık yazıp upuzun düşündürüyor bence. Çok seviyorum. Şimdi de rastgele açtım sizin için ve şu şiiri buldum:

Bildiri

Bizler savaş ölüleriyiz,
Bundan böyle karşı-karşıya değiliz;
Bildiririz.    

4. Peter Pan - J. M. Barrie

Çocukken her nedense okumadığım bu romanı 2016 Ocak ayında İngilizce orijinal tam metnini okudum. Bir ara onunla ilgili yorumlarımı da ayrı bir yazı olarak yazmak istiyorum ama şimdilik şunu söyleyebilirim. Bu kitap sadece bir çocuk kitabı olmaktan çok öte ve bence çocukken okumuş olsanız bile orijinal tam metnini bulup yetişkinler de okumalı.

5. Yerdeniz Büyücüsü - Ursula K. Le Guin

Bu kitabı birkaç yıl önce okumuştum. İçinde geçen olayları çok hatırlamıyorum ama ne kadar elimden bırakamadan ve severek okuduğumu anımsıyorum hep. Ve kitap tavsiyesi isteyen olduğunda aklıma ilk gelen kitaplardan oluyor. Sanırım bir ara tekrar okumalıyım ^^

6. Oz Büyücüsü - L. Frank Baum

“There is no place like home” der susarım ^^ Bu kitabın benim için yeri çok ayrıdır.

Pazar 6’lısı: Keşke Daha Fazla Kişi Okusa Dediğim 6 Kitap

Listeye geri dönüp tekrar bir baktım da, ben gerçekten sihri seviyormuşum :D

Peki sizin “Keşke daha fazla kişi okusa” dediğiniz kitaplar neler?

Sevgiler,
Alice




Sunday Six: Book that I think more people should read

Hello everyone,

I believe this is the first time I’m sharing two posts on one day ^^ But Now that I’ve shared my decisions about the changes I’ll make in the blog, I didn’t want to miss a Turkish weekly meme related to books.

Todays theme was books that we think more people should read and here are my six suggestions:

1. Harry Potter Series - J. K. Rowling

I guess you know how much I love Harry Potter by now. I have made two nail art inspired by Harry Potter and Snitch before.

2. William Shakespeare plays

Shakespeare is my all time favorite playwright. I simply love anything he wrote. I might write a separate post about him later but for now I might suggest a few of his plays: Romeo and Juliet, Hamlet, Othello, A Midsummer Night’s Dream and 12th Night.

3. Çiçek Senfonisi - Özdemir Asaf

He is a Turkish poet and I love his poems ^^

4. Peter Pan - J. M. Barrie

I’m planning to write a post about this book too. I do think it is much more than a children’s book an deven if you’ve read it when you were a child, you should read it again as an adult.

5. A Wizard of Earthsea - Ursula K. Le Guin

I read this book a few years ago. Although I do not remember much about the events in the book, I remember how I felt reading it ^^

6. Wizard of Oz - L. Frank Baum

I’ll simply say “There is no place like home” and stop talking. This books has a special place for me.


Pazar 6’lısı: Keşke Daha Fazla Kişi Okusa Dediğim 6 Kitap


On the second look, I really must love magic :D

What about the books you think more people should read? Any suggestions?

Love,
Alice

5 yorum:

  1. hiçbirini okumadım bu kitapların büyük kayıp sanırım değil mi?

    YanıtlaSil
  2. 3 ve 5 hariç okudum okumadıklarımı da listeye alacağım..

    YanıtlaSil
  3. ben de bayılıyorum pazar 6lısı olayına :) Harry Potter ve Shakespeare konusunda sana katılıyorum, o bi klasikk o bi fenomenn :)

    YanıtlaSil
  4. okumadıklarımı listeme kattım canım :)

    YanıtlaSil
  5. Geçen hafta ben yazamadım ya. Zaten bu aralar blogumla fazla ilgilenemiyorum ama bu hafta kaçırmamaya çalışırım. Seni de aramızda görmekten çok mutlu oldum :-)

    Harry Potter kitaplarını ben de çok severim. 5-10 yıl sonra bütün seriyi tekrar okumak istiyorum. Shakespeare'den sadece bir kitap okumuş olsam da bütün kitaplarını almayı ve okumayı planlıyorum. Şiir sevmesem de Özdemir Asaf'ı ben de çok severim. Dediğin gibi kitabını alıp günde birkaç şiir okumak ruha iyi gelebilir.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...