19 Nisan 2016 Salı

“Bloggerlar Okuyor” okuma etkinliğimize katılın | George Orwell - 1984


Herkese merhabalar,

Birlikte okuma etkinliklerini seviyorum. Geçtiğimiz günlerde Hayata Dair Her Şey blogunun sahibi sevgili Şule ile fikrimi paylaştığımda seve seve katılacağını söyledi. Ve biz de her ayın sonunda böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik.


Peki neler yapacağız?

Katılmak isteyen herkes o ay belirlenen kitabı okuyacak ve ayın son günü blogunda kitapla ilgili yorumlarını paylaşacak. (Yazılarınızda o ay için paylaşılan görseli kullanabilirsiniz.) Aynı zamanda yazılarımızın sonunda o ayki etkinliğe katılan diğer arkadaşlarımızın blog linklerini paylaşacağız. Böylece hem bizler hem de takipçilerimiz aynı kitabı farklı kişilerin yorumlarıyla inceleme fırsatı bulmuş olacak.

Nasıl? Fikri beğendiniz mi? Var mısınız siz de bizimle birlikte her ay bir kitap okumaya?

Etkinliğimizdeki ilk kitabın Şule’nin de benim de uzun süredir okumak isteyip de bir türlü başlayamadığı George Orwell’in 1984 isimli distopyası olmasına karar verdik. 2016 Bahar okuma şenliği kitap listelerimizde duyurduğumuzda Bi Poşet Kitap ve River da bize katılacağını söyleyerek bizi çok mutlu etti. Eğer siz de katılmak isterseniz aşağıya yorumlarınızı bekliyoruz. Kocaman bir grup olalım ^^

Bu defa biraz geç duyuru yapmış olduk ama merak etmeyin, ben de kitabımı daha dün aldım ve bu akşam okumaya başlayacağım. Yani hala birsürü zamanımız var ;)


Mayıs 2016 için okuyacağımız kitap için benim önerilerim Hobbit ya da Sineklerin Tanrısı. Ama farklı önerileriniz olursa onları da değerlendirebiliriz. Aşağıda etkinlikle ve sonraki aylarda olmasını istediğiniz kitaplarla ilgili yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim ^^

Sevgilerimle,

Alice

19 yorum:

  1. Görsel süper olmuş. Hemen ben de paylaşayım :-)

    Esseve Rin de bizimle. Listeye onu da ekleyelim. Bakalım daha kimler katılacak? Böyle beraber okumak çok heyecanlı oluyormuş :-)

    Biz Neşeli Kitap Vagonu ile konuştuk. Tesadüf ikimiz de Sineklerin Tanrısı kitabını almışız ama henüz okumamışız. Bence mayıs ayı için Sineklerin Tanrısı'nı seçmeliyiz. Şimdiden üç kişi olduk bile :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç gün içinde yeni yazı yazıp oylama yapalım diyorum ben. Benim oyum Hobbit'ten yana :) Onu bu ay mutlaka okumam lazım (kütüphaneye geri vereceğim, malum) ve Sineklerin Tanrısı henüz elimde yok ^^ Ama oylamadan o çıkarsa düşünürüz birşeyler ;)

      Sil
    2. Ben oyumu sineklerin Tanrısı'ndan yana kullanacağım. Hobbit'i okursam arkadaşından Yüzüklerin Efendisi'ni okumak isterim, şu an o seriye başlamak istemiyorum.

      1984 yazım haftaya kaldı. Bu ay böyle geç kaldım ama bundan sonra en önce seçtiğimiz kitapları okuyacağım.

      Sil
  2. 1984 ü önceden okudum ama Sineklerin Tanrısı nı okuyabilirim gelecek ay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper :) Birkaç gün içinde yeni yazı yazacağım Mayıs ayında okuyacağımız kitap ile ilgili. Birlikte seçelim istiyorum. Orada da fikir belirtebilirsen harika olur ;)

      Sil
  3. Mutlaka içersinde yer almak istediğim bir proje :D Tekrar okuma listemde yer alan bir kitap ve yeni baskını geçtiğimiz haftalarda satın almıştım. Güzel bir etkinlik yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkürler ^^ Okuma fırsatın oldu mu acaba? Benim yorumumum altına blog yazının linkini paylaşabilirsen süper olur ^^

      Sil
  4. Zaten sürekli kitap okuyan biriyim. Bu fikir çok güzel aslında. Ama aynı kitabı bakalım nasıl bulacağız ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs ayı için birkaç gün içinde bir yazı hazırlayıp katılmak isteyenlerin tercihlerini alacağım ^^ Katılırsanız çok seviniriz :)

      Sil
  5. Bir sorun çıkmazsa ben de sizinleyim bu ay! ^___^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım okuyabildin mi acaba? Benim kitap yorumumun altına blog yazının linkini bırakabilirsin yazınca ;)

      Sil
  6. Evet çok hoş etkinlikler ya... :)

    Okumak!!! :) :)

    Ben de beklerim, sevgiler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ^^ Mayıs ayında sizin de katılımınızı bekleriz ^^

      Sil
  7. Ben de yer almak isterim biraz geç gördüm ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala yetişebilirsiniz sanırım. Süreyi biraz uzattık. Blogunuzda yazınca linkini benim kitap yorumumun altında paylaşabilirseniz çok sevinirim. Yok bu ay yetişmiyorsa, Mayıs ayı için birkaç gün içinde kitap seçimi için bir yazı paylaşacağım. Oraya katılabilirsiniz ^^

      Sil
  8. Etkinlik süper... Keyifli okumalar... Bloglarda George Orwell haftası oldu :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ^^ Mayıs ayında sen de katılsana bize ^^

      Sil
    2. Nail! Şu aralar pek yoğunum, katılacak ama şu elindekileri bitirdikten sonra çünkü birikti, aklım onlarda... en kısa sürede eşlik etmeyi umuyorum 😉 teşekkürler. ..

      Sil
  9. Valla çok güzel bir fikir. Beni de alın etkinliğe :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...