15 Ekim 2014 Çarşamba

31 gün 31 tasarım - 20. gün: Ebru / 31 day challenge – Day 20: Water marble


(For English please scroll down and click “Read in English” button at the end of this post.”)

Ebru tırnak süslemesi

Herkese merhabalar,

Bugün size son yaptığım ebru nail art tasarımımı gösterip sizlere bu konuda birkaç ipucu vereceğim. Bundan daha güzel yaptığım ebru çalışmaları da oldu ama yine de bugünkü çalışmamın da paylaşmaya değer olduğunu düşünüyorum. Umarım sizler de beğenirsiniz.  

Water marble nail art

Yapılışı şöyle:
1. Tüm tırnaklarımızı beyaz boyuyoruz. (Önemli detaylar için aşağıdaki ipuçlarına bakabilirsiniz.)
2. Tırnaklarımızın çevresini ve parmaklarımızı bant ile kaplıyoruz. Temizleme süreci hayata küsmenize sebep olabileceği için bu aşamayı lütfen lütfen atlamayın ^^
3. Tek kullanımlık bir bardağı oda sıcaklığında su ile dolduruyoruz, ojelerimizin kapaklarını açıp kullanıma hazırlıyoruz ve hepsini sırayla birbirinin ortasına gelecek şekilde damlatıyoruz.
4. Kürdan yardımıyla dilediğimiz şekli veriyoruz.
5. Desenini beğendiğimiz kısımdan parmağımızı suya batırıyoruz.
6. Parmağımızı birkaç saniye suda bekletip suyun yüzeyindeki ojeyi yine bir kürdan yardımıyla temizliyoruz. Bu temizliği yapmazsak suyun yüzeyindeki oje çıkarırken tırnağımıza bulaşıp tasarımımızı bozabilir.
7. Parmağımızı sudan çıkarıyoruz.
8. Son olarak tırnaklarımızın etrafındaki bantları çıkarıp, gerekli temizliği yapıyoruz. Ve top coat ya da şeffaf oje sürüyoruz. Hepsi bu!

Water marble nail art

Bittiğinde böyle görünüyor:

Water marble nail art



Tırnaklarda ebru deseni için ipuçları: 

1. BANT: Ebru tasarımında bant çok önemli. Ben süngerle geçişli desen çalışmaları yaparken genelde bant kullanmıyorum ama ebru çalışmasında sonradan temizlik yapmak çok daha zor oluyor. O yüzden mutlaka tedbir almak gerekiyor.
2. SU: Suyun çok soğuk ya da çok sıcak olmaması gerekiyor. Ben çeşme suyu kullanıyorum, sorun olmuyor.
3. OJE: Her zaman beyaz oje ile başlamak en iyisi çünkü beyaz ebru deseninde kullanacağımız renklerin daha canlı görünmesini sağlıyor. Ve bu çalışma için iyi kalitede ojeler kullanmamız gerekiyor. Fırçadan kolayca damlamalı ve suyun yüzeyinde kolayca dağılmalı. Çalışmaya başlamadan önce bu kriterlere uyup uymadığını mutlaka kontrol edin. Ayrıca, simli ojeleri tabi ki deneyebilirsiniz ama iyi iş yaptıklarını düşünmüyorum ben.
4. DESEN: Kürdan yardımıyla suyun yüzeyindeki ojeye istediğimiz şekli verebiliriz. Bunu yaparken en dıştaki birkaç halkaya dokunmadan, onların iç kısmından şekillendirmek gerekiyor Çünkü bu dıştaki halkalar çoktan kurumuş ve şekillenmez oluyor bu aşamada.
5. UYGULAMA: Tabi ki aynı anda iki parmağınızı birden suya sokabilirsiniz ama tür tırnakları teker teker yapmak daha fazla kontrol imkanı sağlıyor. Parmağı suya batırırken deseni beğendiğiniz kısımdan ve hafif eğik bir şekilde sokmak en güzel sonucu verecektir.
6. SU YÜZEYİ: Tırnağı sudan çıkarmadan önce mutlaka bir kürdan yardımıyla fazla ojeyi temizlemek gerekiyor. Çünkü kalan ojeler sudan çıkarırken tırnağımıza yapışıp emeğimizi mahvedebilir. Kuruyunca daha kolay temizlendiğinden suya üfleyerek işlemi hızlandırabilirsiniz.  
7. TEMİZLİK: Her ne kadar bant kullansak da sonunda temizleyecek bir şey mutlaka oluyor. Bir fırça ya da pamuklu çubuğu oje çıkarıcıya bandırarak gerekli temizliği yapabiliriz.

Umarım çalışmamı beğenmiş, ebru yapımı ipuçlarımı da faydalı bulmuşsunuzdur. Eğer sizin de ekleyecek ipuçları ya da tavsiyeleriniz varsa, lütfen yorumlarda benimle paylaşın.

Sevgiler,
Alice


(Sıradaki esin: Bir renk)




Water marble nail art

Hello my dear friends,

Today I will show you my latest water marble design and give you some tips on water marbling. I cannot really say I am totally happy with today’s look because I did better water marble designs before. But, oh well, I think it looks good enough to share and I hope you will like it.
 Water marble nail art

Here is how you can do it:
1. Paint all of your nails white. (See the tips below for important details.)
2. Cover your fingers and the cuticle area with tape. Please please do not skip this step as cleanup may cause you to hate life ^^
3. Fill a disposable cup with room temperature water; open up your polish bottles; and start dropping them on top of each other one by one.
4. Use a toothpick and give it the shape you want.
5. Dip your nail into the water.
6. Keep your nail in the water for a few seconds and clean up the surface of the water with a toothpick. If you don’t do this, the polish on the surface will ruin your nail.
7. Take your finger out of the water.
8. Finally, take off the tape around your nails, do the necessary cleanup using a brush or cotton bud dipped into nail polish remover, and apply top coat. That’s it!

Water marble nail art

This is how it looks when it is finished:

 Water marble nail art

Here are some tips for water marble nail art:

Water marble nail art tips

I hope you like my design and find my water marbling tips useful. If you have more tips and tricks to add, please share them with me in the comments below.

Love,
Alice

(Next inspiration: A color)

4 yorum:

  1. Merhaba çok hoş gözüküyor renk seçiminiz çok güzel :) Sizi mimledim cevaplandırısanız sevinirim :) http://suslusirine.blogspot.com.tr/2014/10/mim-2.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim =) Beğenmenize sevindim ^^ Sevgiler

      Sil
  2. Çok begendim, bayagı profesyonel duruyor bu tırnakların suya damlatılan ojeler sayesinde oldugunu asla düşünemezdim :) En yakın zamanda deneyecegim, tırnaklarımın uzamasını beklemem gerek :) Bu arada blogunuda çok begendim ve hemen takipledim ben de blog yazarıyım http://kiyoptatoki.blogspot.com.tr/ beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler =) Kısa tırnakla da deneyebilirsiniz bence. İlk başta kolay olmayabilir ama zamanla alışılıyor. Denediğinizde benimle de paylaşırsanız çok sevinirim ^^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...