7 Ocak 2015 Çarşamba

Evde Kolay Manikür / Easy Manicure at Home

(For English please scroll down and click “Read in English” button at the end of this post.”)

Evde Kolay Manikür

Herkese merhabalar ve mutlu yıllar!

Ellerimizin ve tırnaklarımızın her zaman güzel görünmesini isteriz değil mi? İyi bakılmış el ve tırnaklarda nail art da ok daha güzel durur. Sık sık tırnaklarımın güzel göründüğüyle ilgili yorumlar alıyorum ve böyle sıcak yorumlar çok mutlu ediyor beni. Bu sebeple de neden kendi el ve tırnak bakım rutinlerimden bahsetmeyeyim ki diye düşündüm. Ve yılın ilk yazısı olarak da evde nasıl kolay manikür yaptığımı sizlerle paylaşmaya karar verdim. Adım adım neler yaptığımı ve kullandığım ürünleri görmek için okumaya devam edelim:

Step-by-step Easy Manicure at Home


Step-by-step Easy Manicure at Home
Nelere ihtiyacımız var?

İyi bir törpü
Küçük bir kase ve ılık su
Limon
Tırnak eti temizleyici
Tırnak eti bakım yağı
Tırnak sertleştirici
El ve tırnak kremi

Step-by-step Easy Manicure at Home
1. Adım: Tırnaklarımızı törpüleyelim

Tırnaklarımızı ılık suya sokunca yumuşayacağından, sonradan şekillendirmek zor olacak. O yüzden ilk olarak tırnaklarımızı şekillendirerek başlıyoruz. Ben Essence 4-in-1 törpüyü kullanıyorum ve çok memnunum. Kullandığınız törpünün kaliteli olması tırnaklarınıza zarar vermemeniz açısından önemli. Örneğin metal törpü kullanmanızı tavsiye etmem. Ben kağıt törpü kullanmayı daha çok seviyorum ama cam törpüleri de tercih edebilirsiniz. Tırnaklarınızı törpülerken önemli olan bir diğer nokta da tırnakları ileri geri değil hep aynı yönde törpülemek gerektiği.

Step-by-step Easy Manicure at Home
2. Adım: Suyu hazırlayalım

Bu aşamada küçük bir kaseye ılık su koyup içine biraz da limon sıkıyoruz. Limon tırnaklarımızdaki sarı lekelerin azalmasına yardımcı oluyor. Tırnaklarınızı ve tırnak etlerinizi yumuşatmak için bu suya birkaç damla da zeytinyağı damlatabilirsiniz.




Step-by-step Easy Manicure at Home
3. Adım: Ellerimizi suda bekletelim

Suyumuzu hazırladık, sıra ellerimizi içinde bekletmeye geldi. 5-10 dakika bekletmek yeterli olaraktır. Bu aşamada ben sevdiğim YouTube videolarını izleyerek vakit geçiriyorum.





Step-by-step Easy Manicure at Home
4. Adım: Tırnak eti temizleyici uygulayalım

Ben son zamanlarda Kalyon Tırnak Eti Temizleyici’yi kullanıyoru. Oje gibi bir şişesi var ve kendi fırçası olduğu için uygulamak çok kolay. Tırnaklarımın etrafına uygulayıp yaklaşık 3 dakika bekletiyorum.

(Burada istek listemde olan bir üründen bahsetmek istiyorum: Sally Hansen Tırnak Eti Temizleyici. Bu ürün Amerika’da maksimum 7$ civarında satışa sunuluyor olmasına rağmen ülkemizde maalesef iki katından da daha fazla bir ücretle satışta. Ama o kadar çok kişi tarafından övüldüğünü duydum ki merak etmeden duramıyorum.)

Step-by-step Easy Manicure at Home
5. Adım: Tırnak etlerimizi itelim

Üç dakika bekledikten sonra tırnak etlerimizi geriye doğru itmeye başlıyoruz. Ben tırnak etlerimi daha önce hiç kesmedim ve kesmek gibi bir planım kesinlikle yok. Tırnak etlerinizi keserseniz hem enfeksiyon kapma riskiniz olur hem de kestiğiniz kısımlardan tırnak etleriniz daha sert bir şekilde çıkar. Tırnaklarınızı “orange wood stick” denilen tahta bir çubukla ya da silikon bir tırank eti itici çubukla itebilirsiniz. Yada benim yaptığım gibi diğer elinizin işaret yada baş parmağını kullanabilirsiniz. Kolay menikürden bahsediyorsak ebnce en kolay yolu bu ^^

Step-by-step Easy Manicure at Home
6. Adım: Tırnak eti yağımızı uygulayalım

Tırnaklarımı ittikten sonra ben tırnak etlerimi biraz daha yumuşatmak ve bakımını yapmak için yağ kullanıyorum. Son zamanlarda bunun için kullandığım ürünlerden biri Kalyon Tırnak ve Tırnak Eti Bakım Yağı. Tırnaklarımın üstüne ve etrafına uygulayıp, tektek her tırnağıma masaj yaparak yedirmeye çalışıyorum. Bu ürün yerine kimi zaman tatlı badem yağı da kullanıyorum ve o da bence epey işe yarıyor.

Step-by-step Easy Manicure at Home
7. Adım: Tırnak sertleştiricisi uygulayalım

Fotoğraflarda görünmüyor olabilir ama aslında tırnaklarım oldukça zayıf. Bu sebeple, oje sürmeyecek olsam bile mutlaka koruyucu cilamı kullanıyorum. Birkaç farklı ürün kullandım ve şuana kadar en çok memnun kaldığım ürünlerden biri Kalyon Tırnak Sertleştirici oldu. Bu aşamada eğer tırnaklarınızın yağı tamamen emmesini bekleyemiyorsanız ılık suyla yıkayabilir ve sertleştirici cilanızı ondan sonra sürebilirsiniz. Aksi takdirde pürüzsüz bir görüntü elde edemeyebilirsiniz.

Step-by-step Easy Manicure at Home
8. Adım: Ellerimizi nemlendirelim

Son olarak, sevdiğimiz bir el kremi ile ellerimizi nemlendirerek manikürümüzü tamamlıyoruz. Bu manikürümde ben Neutrogena El & Tırnak Kremi’ni kullandım. Güzel nemlendiriyor ve kolayca emiliyor.




Benim manikür rutinim böyle. Gerçekten çok kolay ve tırnaklarınıza yeterince bakım yapmanızı sağlıyor. Zaman geçtikçe el ve tırnak bakımımda kullandığım el kremi, tırnak eti kremi gibi ürünleri yorumladığım yazılar da hazırlamayı düşünüyorum. Bu tarz yazılar görmek ister misiniz acaba?

Peki siz manikürünüzü nasıl yapıyorsunuz? Manikürünüzde severek kullandığınız ürünler hangileri? Benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum ^^

Sevgiler,
Alice  




Easy Manicure at Home

Hello everyone and a happy new year!

We always want our hands and nails to look good, right? Nail art always looks better on well-cared hands and nails. I usually get nice comments about how my nails look, and it makes me so happy to hear such warm comments. So, I thought why not share how I treat my hands and nails. And as the first post of the new year, I have decided to show you how easily I do my own manicure at home. Keep reading to see the steps and products I use for my easy manicure:

Step-by-step Easy Manicure at Home


Step-by-step Easy Manicure at Home
What do we need?

A gentle nail file
A small bowl and warm water
A lemon
Cuticle remover
Cuticle oil
Nail hardener base coat
Hand and nail cream

Step-by-step Easy Manicure at Home
Step 1: File your nails

As we are going to soak our nails in warm water, we should do the filing before. Otherwise, it would be difficult to shape your soft nails. To file my nails, I use Essence 4-in-1 nail file and I’m so happy with it. I think the quality of your nail file is important. I wouldn’t use a metal one, for instance, as they tend to harm nails. I like paper files more, but people say glass files are also good. By the way, do not forget to file your nails in one direction only.

Step-by-step Easy Manicure at Home
Step 2: Prepare the water

In this step, we are going to put some warm water in a small bowl and squeeze half a lemon in it. Lemon will help get rid of the yellow stains on your nails. You can also add a few drops of olive oil to make your nails and cuticles softer.




Step-by-step Easy Manicure at Home
Step 3: Soak your nails

Now we will soak our nails in the water for about five-ten minutes. I usually watch some videos from my favorite YouTube channels to pass time.





Step-by-step Easy Manicure at Home
Step 4: Apply your cuticle remover

I’ve been using Kalyon Cuticle Remover recently. It comes in a nail-polish-like bottle and it is very easy to apply. I apply it around my nails and wait about 3 minutes.

(Here I would like to mention a wish list item: Sally Hansen Cuticle Remover. It costs about 16$ in Turkey and it is way above its cost in the USA. Yet, it has been suggested by so many people that I want to try it soon.)

Step-by-step Easy Manicure at Home
Step 5: Push back your cuticles

After three minutes I start pushing my cuticles. I’ve never cut my cuticles before and I have no plans to do so. If you cut your cuticles, you will have a risk of infection and your cuticles will probably grow harder than ever. To push your cuticles you can use an orange wood stick or a soft plastic cuticle pusher stick. Or just like I do, you can use the thumb or pointer nail of the other hand. I think it is the easiest way ^^

Step-by-step Easy Manicure at Home
Step 6: Apply cuticle oil

After I push my cuticles back, I like to apply some oil on my cuticles. A product that I have been using recently is again from Kalyon. It is called “Herbal intensive care serum for nails and nail flesh”. I apply it on and around my nails and gently massage each nail and the cuticle. Sometimes I use sweet almond oil for this purpose as well and I think it works very well too.


Step-by-step Easy Manicure at Home
Step 7: Apply nail hardener

It may not look so on the photos, but actually my nails are pretty weak. So even if I’m not going to paint my nails, I always wear a protective base coat. That’s why, this is a step I do not skip in my manicure routine. I have used some other nail hardeners, but Kalyon Nail Protective Hardener has been the best for me so far.
If you do not have time to wait for the cuticle oil to be completely absorbed, you may need to wash your hand before this step. Otherwise, you cannot apply your base polish smoothly.

Step-by-step Easy Manicure at Home
Step 8: Moisturize your nails

Finally, finish up your manicure by moisturizing your hands and nails with your favorite hand cream. I have a lot of different creams. For this manicure, I wanted to use my Neutrogena Hand & Nail Cream. It moisturizes well and is absorbed pretty quickly.




So, this is my manicure routine. It is really easy to do and good for your nails. As time goes by, I am planning to write about the products I use for my hands and nails, such as my cuticle creams, hand creams, etc. in detail. Would you like to see such posts?

How do you do your manicure? Do you have any favorite products you use for your manicure? Please share them with me ^^

Love,
Alice

2 yorum:

  1. Blogunu yeni keşfettim izleyicin de oldum :) Benim bloguma da beklerim www.locosmetico.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar :) bloğunuza pembemakyajçantam'ın blog keşif etikinliğinden ulaştım ve takibe aldım. Benim bloğuma da beklerim, sevgiler :)
    bakimliginepig.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...