3 Mart 2016 Perşembe

Kitap Alışverişi 1 | idefix.com, dr.com.tr, hepsiburada.com


(For English please scroll down and click “Read in English” button at the end of this post.”)

Herkese merhabalar,

Bu yıl çok kitap okumak istiyorum. Geçtiğimiz birkaç yıl yüksek lisans ve işimi aynı anda yürütmeye çalışırken kendim için kitap okumaktan çok uzaklaşmıştım. Artık bildiğiniz üzere tezim bitti ve akademik olmayan kitaplar okumaya yeniden başladım ^^ Okuduğum kitapları burada sizlerle paylaşma düşüncemden daha önce bahsetmiştim. Artık blogumda nail art dışında da yazılar göreceksiniz. Kitaplarımı burada yorumlamaya başlamadan önce yakın zamanlarda satın almış olduğum kitapları sizlerle paylaşmak istedim. Yabancı bir siteden yaptığım büyük bir alışveriş daha vardı ama o elime ulaşmadı =( Hatta o kadar uzun zaman geçti ki para iadesi bile yaptılar. Benim hala geleceklerine dair umudum var çünkü çok istediğim kitaplar vardı içinde, ama şimdilik son kitap alışverişlerim Idefix, D&R ve HepsiBurada’dan:


Yılbaşı öncesi idefix’in online kitap fuarı indirimlerinden yaptığım alışverişin onlardan yaptığım ilk alışveriş olduğunu sanıyordum. Meğer ilk alışverişimi taa 2015 Nisan ayında yapmışım. Başka bir mail adresimle hesap açıp aldığım için tamamen unutmuşum. Tesadüfen buldum ve sizlerle paylaşmak istedim. Hatırladığım kadarıyla herhangi bir sorun yaşamadığım bir alışveriş oldu. Yanlarına yazacağım fiyatlar benim aldığımdaki kampanya ile ödediğim fiyatlar.

Esrarengiz Bahçe - Johanne Basford (12 TL): Daha boyama fırsatım olmadı :( Ama kıyamayacakmışım gibi geliyor :) Boyamaya başlayınca sizlerle de paylaşmamı ister misiniz?
Abim Deniz - Can Dündar (17,22 TL): Bu kitabı da henüz okumadım ve bir an önce başlamak istiyorum. Bu arada unutmak istemediğim bir anım var. Tezimi ciltleyen abi, Can Dündar’ın da tezini ciltlemiş zamanında ^^
Her Şeyin Başı Blog - Salih Seçkin Sevinç (15,60 TL): Aldığım zaman meraktan bu kitaba hemen başlamış ve ilk kısımlarını okumuştum. Kolay okunan keyifli bir kitap. Bitirince yorumlarını yazarım.
Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupéry (4,55 TL): Bu kitabı çok önceden ekitap olarak İngilizce’sinden okumuştum. Uygun fiyata bulunca bu Can Yayınları kopyasını kitaplığımda olması için satın aldım. 
Alice Harikalar Diyarında - Lewis Carroll (2,60 TL): Bu da kitaplığımda bulunmasını istediğim için aldığım bir kitap ^^ Ne kadar sevdiğimi sanırım anlatmama gerek yok ^^


Idefix’ten yaptığım ikinci alışverişimde 4 kitap satın aldım ve iki farklı kargo ile geldiler. İkinci paketimin biraz gecikmesi dışında (İngilizce kitapta stok sorunu yaşamış olabilirler diye düşünüyorum) herhangi bir sorun yaşamadım. Siparişimle birlikte minik bir not defteri ve Sabit Fikir dergisi gönderdiler.

Mahellenin En Mutlu Bebeği - Harvey Karp (11,60 TL): Bu bir süredir merak ettiğim bir kitaptı. Henüz ihtiyacım olmadığı için bir süre daha bekleyecek ama inşallah zamanı geldiğinde çok işime yarayabilecek bir kitap olduğunu düşünüyorum. Seveni çok ^^
Satranç - Stefan Zweig (5,20 TL): Bu kitabı Şule’nin beğendiğini duyunca almaya karar verdim ^^ Kısacık zaten. Yakında okurum sanırım.
Kırmızı Pazartesi - Gabriel Garcia Marquez (7,80 TL): Tezimi teslim etmeye gittiğimde yanıma bu kitabı da almıştım. Dönüş yolunda okumaya başladım ve bitirdim bile. Yakında onun da yorumu gelecek ^^
Sapiens: A Brief History of Humankind - Yuval Noah Harari (30,52 TL): Bu kitabı birçok arkadaşım önermişti. Bulmuşken İngilizce’sini almak istedim. İlk okuyacağım kitaplardan biri olmayacak sanıyorum ama bu yıl içinde mutlaka okumalıyım dediğim kitaplar arasında.


Bir diğer alışverişim D&R’dan. Ne yazık ki memnun kaldığım bir alışveriş olduğunu söyleyemeyeceğim. Bunun en önemli sebebi almak istediğim asıl kitapların bu kitaplar olmaması. Yani bu kitapları aslında almak istediğim başka bir ürünün yanına öylesine ekleyivermiştim ve asıl istediğim ürünü bana göndermediler. Dahası hala stokta görünen bir ürün olmasına rağmen bana sormadan siparişimi iptal ettiler. Bunlar da gelmiş olduğu için iptal edemedim. Öylece elimde kaldılar. İlla ki okurum bunları da hayal kırıklığımı hatırlıyorum her görüşümde :/

Hamilelik Serüvenim - Ebru Akel (9,90 TL): İleride okunacak bu kitap. Henüz gerekli değil ^^
Geri Döneceksin - Maeve Binchy (9,90 TL): Hakkında en ufak bir fikrim yok ve D&R sağ olsun buruş buruş bir kapakla gönderdi bu kitabı bana. Aaah, ah!
İtalyanca Aşk Başkadır  - Maeve Binchy (9,90 TL): Bir ara epey meşhurdu bu kitap. Hafif bir okuma istediğimde okumak isteyebilirim.









Son alışverişim de HepsiBurada’dan. Aslında önce elimdeki kitapları okumadan yeni bir kitap alışverişi yapmayı düşünmüyordum. Ancak %50 indirimi görünce dayanamadım ^^ Aldığım kitaplarının biri istediğim (satın alırken ekranda görünen) kapağıyla değil başka bir basımla geldi. Onun dışında bir sorun yaşamadım, çabucak ulaştırdılar her her aşamada email ile bilgilendirme yaptılar. Ama Marslı’nın turuncu kapağı görünüyor diye kanıp iyi ki almamışım. Eminim film kapağı gelirdi.

 “Aşk tüm zamanların içinden geçer” kutulu set - Kerstin Gier (42 TL): Ruby Red ismiyle çok kez yabancı booktuberlardan duymuş ve merak etmiştim. Meğer Almanca imiş orijinali. Ben orijinali İngilizce olan kitapları mümkün olduğunca orijinal dilinden okumaya özen göstermeye çalışacağım artık. Ama bu madem Almanca’ymış, o zaman Türkçe okumak en iyisi ^^
Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley (7,99 TL): İşte kapağı farklı gelen kitap bu. Lacivert kapağı bence daha güzeldi ve bana gelen kitap sanırım cep boy. Ama çok önemli değil benim için. Büyük ihtimalle bunu yazın okuyacağım.


Benim şimdilik alışverişim bu kadardı. İlerleyen zamanlarda okudukça hepsiyle ilgili yorumlarımı paylaşıyor olacağım. Bu kitaplar arasından sizin okuduklarınız var mı? Önce hangisini okumalıyım? ^^

Sevgiler,
Alice



Book Haul

Hello everyone,

In the past few years I have been away from reading for pleasure because of my MA studies. Finally my MA thesis is over and I can start reading books other than academic ones. I mentioned earlier that I will be sharing my book reviews and other things in this blog and here is one of them. Before I start writing about the books I’ve read, I wanted to share my recent book haul. However, as I bought my books from websites that only ship within Turkey, I do not think you will need the details about my shopping experience. So I’ll just be sharing the names of books:

Secret Garden - Johanne Basford
Abim Deniz - Can Dündar (A Turkish book about someone in Turkish history)
Her Şeyin Başı Blog - Salih Seçkin Sevinç (A Turkish book about blogging)
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry  
Alice in Wonderland - Lewis Carroll
Happiest Baby on the Block - Harvey Karp
Chess - Stefan Zweig
Chronicle of a Death Foretold - Gabriel Garcia Marquez
Sapiens: A Brief History of Humankind - Yuval Noah Harari
Hamilelik Serüvenim - Ebru Akel (A turkish book about pregnancy)
The Glass Lake - Maeve Binchy
Evening Class  - Maeve Binchy
Ruby Red Trilogy Box Set - Kerstin Gier
Brave New World - Aldous Huxley

As I read them, I’ll be sharing my comments with you. Are there any books here that you have read? Which one do you think I should start reading with?

Love,

Alice

4 yorum:

  1. Satranç ve Küçük Prensi okumuştum hem de bayılarakk :) Alice'i benim de alasım geliyor son zamanlarda :) Kırmızı Pazartesi ve Cesur Yeni Dünya kitaplığımda var ama okuyamadım hala :/ harika kitaplar almışsıınn keyifle okuu :*

    YanıtlaSil
  2. hepsi güzel kitaplar. ama küçük prens ve alice tabii ki en güzelleriii :)

    YanıtlaSil
  3. Yetişkinler için boyama kitapları furyasına ben de katılmış ve bir kitap almıştım ama boyamaya başladıktan yaklaşık beş dakika sonra sıkıldım :-( Bir daha da elime almadım. Çizimler o kadar küçük ve detaylı ki çok dikkatli boyamak lazım. Bende de o sabır yokmuş maalesef.

    Satranç'ı benim önerimle almana çok sevindim. Umarım sen de severek okursun. Zaten bir iki saate bitirebileceğin bir kitap. onu okumaya öncelik verebilirsin.

    Blogunda böyle bir yazı gördüğüm için çok mutlu oldum. Devamını bekliyorum :-)

    YanıtlaSil
  4. Ayyy geçmiş olsun, ne gıcık süreçtir, hiç sevmem akademik ortamı, akademik şeyleri bıkkınlık hat safhada :))
    Küçük Prens ve Satranç iyidir ;) Her şeyin başı blog, merak ettim doğrusu :)
    Marslı listemdedir, filmine bayılmıştım kitabı ayrı merak ediyorum :)
    Yeşil, mavi, kırmızı seti çok gördüm ve çok övgü ile söz ediliyor. Keyifli okumalar, bakalım yorumlar nasıl olacak??? ;) Bana da beklerim ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...