30 Ağustos 2014 Cumartesi

31 gün 31 tasarım - 16. gün: Etnik desen / 31 day challenge – Day 16: Tribal print

Etnik / Tribal nail art

(Unfortunately there is no English translation for this post. See this for more information.)

Herkese merhabalar,

Bugünün 31 gün 31 tasarım konusu etnik desen. Benim daha önce hiç uygulamadığım bir çalışmaydı bu. O yüzden yapabilecek miyim acaba endişesini taşıyordum. Ama ortaya çıkan sonuçtan çok memnunum =)

Tribal geometric nail art

Yapılışı da oldukça kolay aslında, ama önceden planlama gerektiriyor diyebilirim. Ben yapmak istediğim tasarımları önce kağıda çizdim ve kağıtta duruşunu beğendiğim desenleri de ojelerle tırnaklarıma uyguladım. Tüm tırnaklarımda da birbirine benzeyen ama farklı desenler uygulamayı tercih ettim. Ve bunlardan yalnızca birini fotoğraflayabildim ne yazık ki. Ama anlatımı okuyup fotoğrafı da inceledikten sonra kolayca yapabileceğinizi düşünüyorum. Yapılışı şöyle:

1. Önce tüm tırnaklarımıza beyaz ojemizi sürüyoruz. Ardından yapmak istediğimiz desene göre siyah oje ve ince fırça yardımıyla yatay çizgilerimizi çiziyoruz. Benim gösterdiğim desen için farklı aralıklarla 3 çizgi yapıyoruz.
2. Geniş aralığa yine siyah oje ve ince fırça yardımıyla zigzaglar çiziyoruz.
3. En altta kalan kısma dik şekilde kalın çizgiler yapıyoruz. Bu noktada çizgilerinizi önce ince yapıp sonra yavaş yavaş kalınlaştırırsanız istediğiniz sonuca daha kolay ulaşırsınız.
4. Tırnağımızın dip tarafında kalan kısmı nane yeşili oje ile boyuyoruz. Bunun için ince detay fırçası, noktalama aleti ya da kürdan kullanabilirsiniz.
5. Son olarak mercan rengi oje ile zigzaglarımızın içine minik noktalar yapıyoruz ve desenimizi tamamlamış oluyoruz.

Tribal geometric nail art

Kesinlikle göründüğü kadar zor ya da karmaşık bir tasarım değil ama planlamasıyla beraber biraz vakit aldı bende. Ama siz resme bakarak uygulamak isterseniz planlamayla vakit harcamamış olursunuz =) Aa, bir de  kenarlara taşanları kesik uçlu bir fırçayı ya da pamuklu çubuğu oje çıkarıcıya batırarak temizlemek gerekiyor. Her şey bittikten sonra elimde toplu halde bu şekilde görünüyor:

Tribal geometric nail art

Ben çok sevdim bu tasarımı. Kesinlikle ilk görüşte insanların ilgisini çekiyor ve son zamanlarda moda olan çıkartmalardan sanıyorlar ;) Denemenizi tavsiye ederim. Ve yaptığınızda beni twitter’dan @nailart_alice yada instagram’dan @nailartinwonderland olarak taglerseniz çok mutlu oluyorum =)

Kullandığım ojeler:
Beyaz: Pastel 04
Siyah: Flormar NA12
Mercan: Golden Rose Paris 237
Yeşil: Golden Rose Paris 222

Sevgiler,
Alice


(Sıradaki tasarım: Sim)

6 yorum:

  1. Yaa çok beğendim bunu <3 Renkler harika durmuş ^_^

    YanıtlaSil
  2. Çook teşekkür ederim canım ^o^ Çok mutlu oldum <3 😘

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş :)
    Bana da beklerim http://resimdefterimm.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Blogunuzu blog kesif etkinliginde krsfettim coknguzel bi blog bana da beklerim :)
    madamemine.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...