6 Mart 2016 Pazar

Pazar 6’lısı: Bu Yıl Mutlaka Okumalıyım Dediğim 6 Kitap / My 2016 Must Reads

Pazar 6’lısı: Bu Yıl Mutlaka Okumalıyım Dediğim 6 Kitap

Herkese merhaba,

Nasılsınız bakalım? Umarım harika bir Pazar günü geçiriyorsunuzdur? Pazar günleri yapmayı en çok sevdiğiniz şey ne? Ben geçe kadar uyuyup sonra da güzeel bir kahvaltı yapmayı çok severim. Ama bu haftasonu kardeşimin nikahı için şehir dışında olacağım için nasıl bir haftasonu beni bekliyor merak ediyorum ^^ (Yazıyı birkaç gün önceden yazıyorum ki zamanında sizlerle buluşabilsin.)

Konuyu fazla dağıtmadan yazıma geçeyim değil mi? =) Ben bugün yine bir Pazar 6’lısı etkinliği ile sizlerleyim. İki hafta önce “Keşke daha fazla kişi okusa dediğim 6 kitap yazımı paylaşmıştım. Geçen hafta bekledim bekledim konu gelmedi. Meğer tam ben yazmaya başlamışken Pazar 6’lısı grubu kısa süreli bir molaya girmiş. Ben de daha önceden yazmadığım konuları neden yazmamayım dedim ve o konulardan birini sizlerle paylaşacağım. İşte bu yıl mutlaka okumalıyım dediğim 6 kitap:

Pazar 6’lısı: Bu Yıl Mutlaka Okumalıyım Dediğim 6 Kitap / My 2016 Must Reads


Hobbit (The Hobbit) - J. R. R. Tolkien:
Lord of the Rings’i okumadan önce Hobbit’i mutlaka okumam gerektiğini düşünüyorum ve filmlerini izlemiş olmama rağmen kitabı çook merak ediyorum.

1984 - George Orwell:
8 yıl önce Hayvan Çiftliği (Animal Farm)’ni okuduğumdan beri aklımda olan bu kitabı artık bu yıl okumalıyım, değil mi? ^.^

Çavdar Tarlasında Çocuklar (The Catcher in the Rye) - J. D. Salinger:
Sineklerin Tanrısı (Lord of the Flies) - William Golding:
Bu iki kitap yıllar önce çalıştığım okulda öğrencilere okutuluyordu. O zamanlar okuma fırsatım olmamıştı ama yıllardır aklımda. Bu yıl okumaya kararlıyım.

Koca Sevimli Dev (The BFG) - Roald Dahl:
İşte okuyacağım çocuk kitaplarından biri ^.^ Bu kitabın konusunu biliyor ve seviyorum. Ama 2016’da filmi de çıkmadan tam metin olarak okumak istiyorum. Filmin fragmanını izledim de, güzel olacağa benziyor ;)

Aynanın içinden (Through the Looking Glass) - Lewis Carroll:
Sen o kadar bloğunun adını Wonderland koy, sonra gidip Aynanın İçinden’i okuma. Çok ayıp vallahi! 2016’da mutlaka okuyacağım ;) Hem de Johnny Depp’li filmi de çıkacak bu yıl.

Bu kitaplar bu yıl okumak istediğim kitaplardan sadece birkaçı. Daha birsürü kitap var okumak istediğim. Peki sizin “2016’da mutlaka okumalıyım” dediğiniz kitaplar neler?

Sevgiler,
Alice


6 Books I should definitely read in 2016

Hello everyone,

How is it going? I hope you’re having a great Sunday. In today’s post, I’ll share 6 books I want to read in 2016.

Pazar 6’lısı: Bu Yıl Mutlaka Okumalıyım Dediğim 6 Kitap / My 2016 Must Reads

The Hobbit - J. R. R. Tolkien:
Before reading the Lord of the Rings, I want to read this book. Although I’ve watched the movies, I still wonder the world in it.

1984 - George Orwell:
Ever since I read Animal Farm, I’ve always wanted to read 1984. This is year is just the time.

The Catcher in the Rye - J. D. Salinger:
Lord of the Flies - William Golding:
These two books were read for courses in the school I used to work. I do not really know much about their stories, but this year I’l be reading them ^^

The BFG - Roald Dahl:
Here is one of the children’s books I’m going to read in 2016. I know and like its plot already ^^ Before its movie is out, I want to read the complete text.

Through the Looking Glass - Lewis Carroll:
How silly is naming your blog Wonderland and not read Through the Looking Glass?! I’ll definitely read it in 2016. And did you know its movie is coming out starring Johnny Depp?  

These books are only 6 of my 2016 TBR. I have a lot more on my list. What about your lists? Which books are you planning to read this year?

Love,

Alice

5 yorum:

  1. Öncelikle kardeşinin nikahı için tebriklerr hayırlı olsun :) Hobbit ve Çavdar Tarlasında Çocukları okudum ve çok sevdiimm umarım sen de seversin. Çavdar Tarlasını birçok insan sevmiyor çünkü :D listendeki diğer kitaplar da benim de listemde umarım okuyabiliriz bu yıl :*

    YanıtlaSil
  2. All six books you want to read sound good to me.

    YanıtlaSil
  3. Hobbit ve 1984'ü okudum, gerçekten çok güzel kitaplar :)

    YanıtlaSil
  4. Son iki kitabı hiç duymamıştım ama bu yıl filmleri çıkacaksa kesin öğrenirim.

    Hobbit, sineklerin Tanrısı ve 1984 benim de okuma listemde. Çavdar Tarlasında Çocuklar'ı ben çok sevmemiştim ama umarım sen seversin. blogunda kitap yorumu göreceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum. iyi okumalar :-)

    YanıtlaSil
  5. dev ile glass okumadım. diğerlerini okudum. ben de ingilizceden okumayı pek severiim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...