22 Haziran 2014 Pazar

Kiraz / Cherries nail art

(Please scroll down for English)

Herkese merhabalar,

Yaz tatili dolayısıyla ailemi ziyarete geldim. Köyde doğanın, yeşilin içinde, çiçeklerin, meyvelerin, hayvanların arasındayım. Her şey çok güzel =) Ben de düşündüm taşındım bu güzellikleri de tırnaklarıma yansıtmaya karar verdim. Ve en sevdiğim meyvelerden biri olan kirazla başladım.

Yapılışı oldukça kolay aslında kirazın. Ama ben hem size süngeri nasıl kullandığımmı göstermek için hem de arka planda buğday tarlası ile gökyüzünün birleşimini yansıtabilmek için arka plan için biraz uğraştım. Yapılışına geçelim:


1. Tüm tırnaklarımızı beyaza boyayarak başlıyoruz. Beyaz, süngerle tırnağımıza uygulayacağımız renklerin daha belirgin görünmesini sağlar.
2. Süngerimize kullanmak istediğimiz arka plan renklerini uyguluyoruz. Dediğim gibi ben buğdaylar ve gökyüzü için kahverengi, sarı ve maviyi seçtim. Siz dilediğiniz renkleri seçebilirsiniz. Hatta dilerseniz bu aşamayı tamamen atlayıp direkt olarak ana renginizin üstüne kirazlarını yapabilirsiniz. (4. aşama)
3. Süngeri tırnağınızın üzerine uygulayın. Her tırnak için süngere tekrar renk uygulamanız gerekecektir büyük olasılıkla. Ve bir ipucu: Opak olma özelliği yüksek olan ojeleri tercih etmenizi tavsiye ederim. Opak olmayan ojeler sünger uygulamalarında pek işe yaramıyor.
4. Kırmızı ile iki nokta yapıyoruz. Bunlar bizim kirazlarımızmış meğersem =)
5. Yeşil kullanarak kirazlarımızın saplarını yapıyoruz. İnce fırçaya ihtiyacınız yok. Kürdan çok işe yarıyor.
6. Son olarak kbeyaz oje ile kirazların üzerine küçücük çizgiler yapıyoruz. Bu ojenin daha gerçek ve 3 boyutlu görünmesini sağlıyor. Hepsi bu!

Ne düşünüyorsunuz? Son hali elimde böyle görünüyor. Beğendiniz mi?


Sanırım size esin kaynağımı da göstermeliyim.


Arka plandaki buğdaylar ve gökyüzünün mavisi dikkatinizi çekti mi acaba? =) Ve bizim beyaz renk ile tırnaklarımıza uyguladığımız kirazların üzerindeki güneş yansımaları?

Bu günlük benden bu kadar. Sıra sizde =)

Sevgiler,
Alice



Hello everyone,

Currently, I am visiting my parents for the summer holiday. I am in the middle of nature, greenery, flowers and fruits in our village house. Everything is great =) And I asked to myself: “Why don’t I reflect those beauties to my nails?” So, I started off with cherries, one of my favorite fruits.

Actually it is very easy to create cherries on your nails. However, both because I want to show you how to use the make-up sponge and because I want to create the wheat field and the sky on my nails, I worked on the background color a bit. Let’s move on with the intsructions:


 1. Start by painting all of your nails white. This helps the colors to show better when we apply them with the sponge.
2. We apply the colors we want on our nails as background on the sponge. As I have already said, I’ve chosen blue, yellow and brown to represent the wheat field and the sky. You can choose any color you like. You can even skip this step and move with step 4 if you want to apply your cherries on your single color base polish.
3. Dab the sponge on your nail. For each nail you need to paint the sponge again. And a tip: You had better choose polishes which can easily be opaque. Sheer colors don’t really work well with sponge applications.
4. And for the cherries, we make two red dots with a large dotting tool.
5. By using green polish and a toothpick, we add the stems of our cherries.
6. Finally, we add very tiny white lines on the cherries to give them a 3D effect. That’s all!

What do you think? Do you like it? The final look is like this:


By the way, I think I should also show you my inspiration for this design:


Have you realized the wheat field and the blue sky on the background? =) And the reflection of the sun on the cherries which we added with a touch of the white polish?

That’s all for today. It’s your turn now =)

Love,
Alice 

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...